Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2012 12:00 - Мъдрата жена
Автор: mkisova Категория: Тя и той   
Прочетен: 3742 Коментари: 10 Гласове:
33



Какво представлява женската мъдрост и с какво се отличава от другата мъдрост, от мъжката например?
Защо някои жени можем да наречем мъдри, докато за други никога и на ум не би ни дошла думата мъдрост?
Защо мъжете мечтаят за мъдри жени и са готови цял живот да ги носят на ръце? Какво именно представлява женската мъдрост, което я прави така желана от всеки един от нас?

На първо място мъдрата жена обича, цени и уважава себе си и чувството за собствено достойнство за нея не е само празна дума.

1. Истинската женска мъдрост идва с годините, когато преосмисляме живота си, гледайки с нов поглед на постъпките си, когато се сменят ценностите и приоритетите, когато изчезва юношеският максимализъм, отстъпвайки място на уравновесеността. Но, въпреки това, мъдра може да бъде не само жената с побелели коси, живяла тежък живот и осъзнала, че животът не е само бяло или черно.

2. Мъдростта може да е присъща и на много млади момичета, които ценят всеки миг от живота си, почувствали, че животът ни се дава само веднъж и затова трябва да го живеем така, че в края на пътя ни да не е страшно и срамно да се огледаме назад.

3. Мъдрата жена още на младини знае, че не си струва да си губи времето с мъже, които не виждат в нея личността, които не се опитват да се развиват заедно с нея и да вървят нагоре, но даже я дърпат надолу, без дори да се опитват да променят нещо. Тя вярва в любовта, но вярва в това, че не е необходимо тя да върви заедно със страдание, тя умее да създава топлина и уют, но изисква и уважение към себе си и своите чувства. Ако мъжът не оценява нейната преданост и любов, мъдрата жена няма да се опитва на всяка цена да го задържи до себе си, тя ще си тръгне, за да започне нов живот, в който тя ще бъде желана и обичана. В края на краищата, тя знае, че не си струва да пропилява години за нещо, което ще я кара след това да съжалява за безцелно изживяното време и напразно изхабените сили и нерви.

4. Мъдрата жена ще предпочете да се раздели, но няма да позволи на никого да я тъпче. Тя знае, че самотата може да бъде страшна, но още по-страшно за нея е усещането за самота в присъствието на другия.

5. Всяка жена, която познава любовта, познава и ревността и страха от загубата на любимия човек, затова много от нас правят неща, които разрушават любовта, вместо да я укрепят. Но мъдрата жена никога няма да се унижи до там на всяка цена да се опитва да задържи човека до себе си. Тя ще го пусне и ще прости, защото знае, че ако любовта не е угаснала, той ще се върне. А ако ли не - тогава е значи за добро, защото е безсмислено да се подлага на болка, която с времето ще става все по-непоносима.

6. Мъдрата жена, винаги ще запази чувството за собствено достойнство и във всяка ситуация ще остане силна личност нежелаеща да поставя самата себе си на жертвения олтар.

7. Мъдрата жена разпознава този, който в бъдеще би й донесъл болка и предпочита да понесе тази болка сега, още в началото, когато тя не е толкова силна, отколкото би била тогава, години по-късно.

8. Мъдрата жена никога няма да даде воля на емоциите си, осъзнавайки, че това може да съсипе връзката, тя ще се реши всеки проблем с кралското достойнство, ръководейки се преди всичко от разума. Тя знае как да избира мъже, които в трудни моменти ще я подкрепят, но и самата тя няма да остави никого в беда.
Женската мъдрост - това е вродено чувство за такт и натрупан житейски опит.

9. Мъдрата жена няма да губи време за безсмислено съжаление за направените грешки, тя просто никога няма да ги повтори. Тя цени всеки миг от живота си и гледа напред с оптимизъм.

Обичайте, ценете и уважавайте себе си, не се поддавайте на моментните слабости и не позволявайте на емоциите да надделеят над разума – тогава думите "мъдра жена" ще се отнасят и за вас!





Гласувай:
33


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. janabel - Мъдрата жена - не училището на живота, а в нашите училища да учат това.
10.10.2012 09:18
Разбрах, не съм била мъдра. Дали обаче от тук нататък ще мога да преобърна нещата в моя полза или вече е много късно? Може би е късно...
цитирай
2. kostadin - Мъдра е жената която цени семейс...
23.10.2012 20:01
Мъдра е жената която цени семейството си.Днес това е голяма рядкост
цитирай
3. ivoki - Мъдра е жената която цени семейс...
09.11.2012 00:23
kostadin написа:
Мъдра е жената която цени семейството си.Днес това е голяма рядкост


АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ СА РЯДКОСТ. ПОЗНАВАМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЖЕНИ , МАЙКИ И СЪПРУГИ, ИЗЦЯЛО ОТДАДЕНИ НА СЕМЕЙСТВОТО СИ !
цитирай
4. kostadin - Мъдра е жената която цени семейс...
13.11.2012 10:56
ivoki написа:
kostadin написа:
Мъдра е жената която цени семейството си.Днес това е голяма рядкост


АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ СА РЯДКОСТ. ПОЗНАВАМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЖЕНИ , МАЙКИ И СЪПРУГИ, ИЗЦЯЛО ОТДАДЕНИ НА СЕМЕЙСТВОТО СИ !

Да бе!Само ,че необяснимо защо има толкова извънбрачни дечица.
Мъдростта на жената се обуславя от неяйната нежност и доброта.
Всичко друго е едно оголено Его
цитирай
5. ivoki - kostadin ,
28.11.2012 13:23
ИМА ВРЕМЕ...... ЩЕ ПОУМНЕЕШ......
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Има много истина в пооместеното от теб и прибавих постинга ти в моята блогвълна за полезни съвети, виж тук:
27.01.2013 15:04
http://blog.bg/theme.php?theme=880&success=1
цитирай
7. palada - Много добре е казано, само не съм ...
10.05.2013 02:59
Много добре е казано, само не съм съгласна с това, че всичко трябва с ум и разум да се общува. Според мен най-правилно говори сърцето, дори и да не говори толкова мъдро и разумно.И друго, там където има любов - гордостта е излишна.
цитирай
8. mkisova - Благодаря
10.05.2013 09:54
Благодаря ти palada.
цитирай
9. milady - най-доброто, което съм чела от 10 дни насам:))
11.10.2013 16:20
Поздрави:))
цитирай
10. flymore - Много добър постинг, mkisova!:)
22.10.2013 18:33
Що касае мъдростта - тя не зависи от пола, нито от възрастта. Други са определящите фактори. Според мен. Животът учи на мъдрост, ако човекът пожелае и отвори сетивата си за нея и смисъла на съществуването си...
Ето една мисъл,, която ми допада:

"Истинската мъдрост не е нещо друго, а умението да се изяснява и да се установява истинската мяра за добро и зло; и задачата на всеки разумен човек е да прилага тази мяра към всички житейски дела."

Епиктет
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mkisova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 22828
Постинги: 5
Коментари: 15
Гласове: 123
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031